Supermarkt Survival

Etiketten ontcijferen
6 augustus 2021
Zoals het klokje thuis tikt…
6 november 2021

Supermarkt Survival

Gezond boodschappen doen

Daar sta je dan in de supermarkt. Meterslangs schapen, honderden verschillende producten, de keuzes zijn enorm. Daarbij de logo’s met op elke verpakking een vinkje, klavertje of het woord ‘gezond’.

Als je komt met de intentie om een beetje verantwoord boodschappen te doen, waar begin je dan? De verleidingen liggen op de loer en natuurlijk is het niet slecht om af en toe iets ‘ongezonds’ te kopen. Maar wat is nu ‘gezond’ en wat kun je beter vermijden?

Word je bewust van wat jij shopt met deze tips:

– Maak een boodschappenlijstje en noteer wat jij wilt kopen. Lees hierbij de aanbiedingen zodat je gericht kunt shoppen.

– Ga om die reden ook niet met honger naar de supermarkt. Dit om te voorkomen dat de kassakoopjes aan jouw mandje blijven plakken.

– Maak een rondje supermarkt vooral over de buitenpaden. Meestal loop je op die manier langs de verse en minst bewerkte producten. Deze liggen vooral in de midden-schappen.

– Kies voor verse seizoengroenten en -fruit. Deze bevatten de juiste voedingsstoffen voor die periode van het jaar en zijn zelfs meestal in de aanbieding .

– Verpakte producten? Kijk dan niet naar de voorkant maar naar de achterkant van het etiket. Daar staat wat er daadwerkelijk inzit. En hier kun je dus ook vinden of het een toegevoegde waarde voor jou is.

– ‘No Sugar’ betekend meestal dat er zoetstoffen in de producten zitten, check de ingrediënten. Zoetstoffen zijn weinig tot niet calorisch waardoor het lijkt als of je er meer van kan eten. Helaas zijn ze wel een stuk ongezonder dan suiker.

Op naar een gezonde winkelwagen waarmee jij jouw lichaam vul en daarnaast ook voed, zodat jouw lichaam optimaal kan functioneren!

Groetjes Solena

×

Bewustmetsolena.nl Whatsapp

× WhatsApp mij