Etiketten ontcijferen

Dieet zonder dieet
6 juli 2021
Supermarkt Survival
6 september 2021

Etiketten ontcijferen

Wat eet je eigenlijk?

De supermarkt staat er vol mee, pakjes en zakjes waar naast natuurlijke ingrediënten ook heel veel toevoegingen zitten. Jaren terug las ik de etiketten niet want:

– Hoe lees je dat?

– Er staat van alles op maar wat betekend het?

– En wat doet het dan voor mijn lichaam?

Inmiddels heb ik geleerd, ervaren en ben ik bewuster geworden van wat ik eet. Kies ik meestal voor zo natuurlijk mogelijk, wat bij mijn basis past. Deze kennis geef ik het graag door aan jou. Want hoe weet jij wat je eet?

Mijn 6 tips om je etiket te lezen en te weten wat je in huis haalt:

1. Laat je niet misleiden door de voorkant van de verpakking! Hier staan vaak verleidelijke teksten, plaatjes en suggesties op. Maar niet wat er daadwerkelijk in het product zit.

2. Bij de ingrediëntenlijst staat dat wel vermeld, wat er in het product zit. Het ingrediënt wat als eerste vermeld staat bij de ingrediënten, zit het meeste in het product. Degene die het laatst vermeld staat zit er het minst in.

3. Let op allergenen, deze staan schuingedrukt, vetgedrukt of in HOOFDLETTERS. Allergenen zijn stoffen waar de meeste overgevoeligheidsreactie voor zijn.

4. Zoek producten uit die zo min mogelijk ingrediënten bevatten. Veel ingrediënten? Dan zijn er vaak veel kleur- geur- en smaakstoffen aan het product toegevoegd om het zo mooi, verleidelijk, lekker en lang houdbaar te maken.

5. Dit zijn vaak ook E-nummers, goedgekeurde hulpstoffen om onze levensmiddelen te veranderen. Niet allemaal slecht en ook niet allemaal goed. Google eens waarvan je niet weet wat het is.

6. Geen etiket? Dan heb je een vers product!

Op naar meer duidelijkheid over jouw voeding en bewustwording over wat je eet.

Groetjes Solena

×

Bewustmetsolena.nl Whatsapp

× WhatsApp mij