DNA-onderzoek naar biochemische lichaamsprocessen

In het menselijk lichaam vinden iedere seconde talloze reacties en omzettingen plaats. Wanneer er ergens in die complexe systemen iets spaak loopt, kunnen er problemen met de gezondheid ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en psychische klachten, maar ook tot het ontwikkelen van aandoeningen.

Variaties in het DNA hebben invloed op de functionaliteit van deze biochemische lichaamsprocessen. Door iemands genetische informatie in kaart te brengen, kan er op een heel persoonlijk niveau onderzoek gedaan worden naar de herkomst van klachten. Met die kennis start je vervolgens een op maat gemaakte behandeling.

iGene DNA-test

Als iGene Certified Professional werk ik met de DNA-testen van iGene. Deze Nederlandse DNA-test aanbieder heeft als motto: “langer gezond blijven dankzij de kennis van je genen”. Deze DNA-test brengt daarom verschillende onderwerpen op het gebied van gezondheid in kaart. Daarmee geeft het inzicht in je sterke kanten én laat het zien waar je aandachtspunten liggen. De informatie uit de iGene DNA-test bestaat uit twee delen: Standaard DNA-analyse Dit zijn de onderdelen: persoonlijke kenmerken, medicijngevoeligheid en (behandelbare) aandoeningen. Resultaten die je zelf in kunt zien in de app. Zo heb je de informatie altijd bij de hand. Daarnaast kan iGene via de app eenvoudig updates uitrollen. Zo blijven de resultaten up-to-date met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Extra analyse biochemische processen Aanvullend op de standaard DNA-analyse, is er de mogelijkheid om informatie te verkrijgen over biochemische lichaamsprocessen. Deze extra analyse is optioneel en alleen via een behandelaar (iGene Certified Professional) aan te vragen. Denk hierbij aan processen zoals methylatie, detoxificatie en oxidatieve stress. Aan deze aanvullende informatie zijn extra kosten aan verbonden.

Wil jij jouw DNA in beeld?

Je kunt de DNA-test bestellen via info@bewustmetsolena.nl. Wanneer je de test hebt ontvangen neem je een beetje speeksel af. Het speekselmonster label je met een zelfgemaakte buiscode via de iGene app. Daarna wordt het DNA geanalyseerd. Via de iGene app kun je jouw profiel koppelen aan Bewust met Solena, zodat ik met jou mee kan kijken. Dit alles staat ook in de meegeleverde handleiding beschreven. Wil je eerst meer informatie? Plan dan een intakegesprek in zodat we samen de toegevoegde waarde voor jou door kunnen nemen.

TOEPASBAARHEID VAN DNA onderzoek

DNA onderzoek geeft inzicht in jouw genetische aanleg voor verschillende aandoeningen, medicatiegerbuik en leefstijladviezen. Ontvang relevante preventie-informatie en word geholpen met leefstijlprioriteiten. Op deze manier kun je voeding en leefstijl nog meer aan laten sluiten bij jouw lichaam, situatie en wensen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Weten wat jouw genetische verhoogde kans op aandoeningen is
  • En de kans om deze te verkleinen
  • Gerichte preventie informatie
  • En daarmee meer grip op jouw gezondheid
  • Genetische gevoeligheid voor de meest gebruikte medicatie
  • En daarmee sneller de juiste medictaie in de goede dosering
  • Informatie over jouw enzymwerking
  • Persoonlijke kenmerken in beeld

Is DNA onderzoek veilig?

Jouw DNA is uniek. Het bevat waardevolle informatie, maar het is ook persoonlijke en gevoelige data. Daarom is het belangrijk dat de privacy goed gewaarborgd is. Bij iGene staan privacy en anonimiteit hoog in het vaandel. Daarnaast blijf je zelf baas over je eigen DNA en worden de resultaten en je DNA-data niet doorverkocht aan externe partijen.
Een DNA-profiel bij iGene is alleen te herleiden door een zelf gegenereerde buiscode; er zijn dus geen persoonsgegevens aan gekoppeld. iGene weet dus niet van wie de resultaten zijn. Alleen jij weet tot. Alle informatie wordt grondig versleuteld verwerkt en opgeslagen, in streng beveiligde databases.
Als professional ben ik aangesloten bij iGene.