NEI - Neuro Emotionele Integratie

Een methode om het onderbewuste bewust te worden zodat jij belemmerende emoties, overtuigingen of gevoelens los kan laten..
NEI

Als een computer op de achtergrond een virus heeft, kan dat aan de voorkant een klacht geven. Zo werkt het ook met jouw lichaam. Neuro Emotionele Integratie, ook wel NEI, richt zich op het opsporen van de oorzaak en motivatie van problemen en helpt bij het loslaten van belemmerende emoties, patronen en overtuigingen. Wanneer je gebeurtenissen in je leven niet goed verwerkt, kunnen blokkades ontstaan en deze kunnen zich op verschillende manieren uiten.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Ongewenst Gedrag. Je acties komen niet overeen met wat je eigenlijk wilt. Je wilt het één, maar doet het ander. Bijvoorbeeld: je wilt stoppen met roken, maar het lukt je niet. Je wilt zelfverzekerd overkomen, maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent.
 • Ongewenst Gevoel. Je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid, eenzaamheid. Wat vaak leidt tot: leer- en concentratieproblemen, stress of slapeloosheid.
 • Fysieke Klachten. Ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen ons tegen pijnlijke ervaringen te beschermen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.
WAT IS NEI

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie en lost op een vriendelijke manier emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s definitief op. Je wordt je bewust van de kern van je probleem en laat het los waardoor de belemmering verdwijnt. De energie kan weer gaan stromen en je klacht vermindert of verdwijnt.

De NEI methode is begin jaren tachtig door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker ontwikkeld en doorontwikkeld door de arts Roy Martina. Het is ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met onder andere Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en de Oosterse geneeswijzen.

Het is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Gebaseerd op de veronderstelling, dat elk mens een zelfhelend vermogen bezit. De taak van dit zelfhelend vermogen is om lichaam, geest en ziel in evenwicht te houden, ziekte te vermijden of te overwinnen.

HOE WERKT NEI

Veel van wat we ooit hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn. Bij onverwerkte emoties kan er sprake zijn van een verschil (incongruentie) tussen bewustzijn en onderbewustzijn.

Het onderbewustzijn fungeert als het ware als een harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn hierin opgeslagen. Onbewuste delen kunnen invloed uitoefenen op de cellen c.q. cel-geheugen en kunnen voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen. Door aan dit onderbewuste geheugen vragen te stellen wat er bijvoorbeeld in het verleden is gebeurd, wordt helder waarom je nu in het heden ergens last van hebt.

Ik gebruik de biosensor als meetinstrument voor frequenties van het lichaam. Ieder mens heeft een eigen trilling of frequentie die in alles meebeweegt wat gezegd wordt. Vertel jij iets wat klopt, dan trilt jouw frequentie daarin mee. Wordt iets gezegd wat niet klopt, verandert de frequentie.

De biotensor pakt deze frequentie op en vertaalt het naar "ja" of "nee" waardoor onderbewuste processen en antwoorden worden opgespoord en meetbaar zijn. De antwoorden krijg ik dus van je onderbewustzijn met behulp van de biotensor. Hierna kunnen blokkades worden opgeruimd, wordt het zelf herstellend vermogen geactiveerd en is verandering mogelijk.

Net als een virusscan op de harde schijf van jouw computer. Het virusprogramma spoort de storende en probleem veroorzakende programma’s op en verwijdert ze van de harde schijf, zodat de computer weer optimaal kan werken.

Tijdens een NEI-sessie kun je gewoon ontspannen op een stoel zitten, terwijl ik vragen stel. Lange praatsessies zijn niet nodig. Ook herbeleving van trauma’s hoeft niet. De kracht van NEI is dan ook dat je snel tot de kern van het probleem komt. Door deze zachte manier van werken is NEI zeker ook heel geschikt voor kinderen.
DE TOEPASBAARHEID VAN NEI

Doordat het geen ellelange gesprekken hoeven te zijn en trauma´s niet doorleefd hoeven te worden ervaren mensen NEI- therapie als een zeer prettige therapievorm. Zeker voor kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkades/problemen een mooie methode/werkvorm. NEI kan ingezet worden bij een veelheid aan klachten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Lichamelijke klachten (rugpijn, uitslag, hooikoorts, etc.)
 • Emotionele problemen (niet lekker in je vel, ongelukkig, belemmerende emoties, etc.)
 • Ontwikkelingsstoornissen (ADHD, autisme, met/zonder etiket, etc.)
 • Chronische ziekten (prikkelbare darm, migraine, reuma, diabetes, etc.)
 • Ontwikkelingen van allergieën (levensmiddelen, inhalatie, intoleranties of huidklachten)
 • Persoonlijke ontwikkeling (je wilt het anders, een check-up, etc.)
 • Zwangerschap of kinderwens - Leerproblemen (dyslexie, dyscalculie, etc.)
 • Verslavingen (gamen, eten, gokken, etc.)
 • Ernstige ziekten (MS, dementie, etc.)
×

Bewustmetsolena.nl Whatsapp

× WhatsApp mij