Lichaamsgerichte behandelingen

Soms is het fijn om het lichaam zelf ook in beweging te zetten middels lichaamsgerichte behandelingen. Dit kan een op zichzelf staande behandeling zijn of juist een aanvulling op de NEI of orthomoleculaire behandeling. Hierin biedt ik 2 behandelingen aan:
ACCESS BARS

Vergelijk jezelf weer met een computer. Continue sla je dingen op, op je harde schijf. Je blijft maar schrijven en schrijven. Totdat deze vol is en geen ruimte meer heeft. Dan is het tijd om je harde schijf op te schonen.. Dit zorgt voor ruimte waardoor er weer snelheid en capaciteit ontstaat. Dit kan lichamelijk ook zo werken. Ruimte maken door belemmeringen los te laten zodat er ruimte ontstaat om helpende overtuigingen en emoties te installeren en energie te laten stromen.

Wat zijn de BARS?

De naam ‘Bars’ is te vertalen als ‘banen’ en is een verzamelnaam voor 32 punten die de energiebanen, door en om het hoofd met elkaar verbinden. Hier ligt de elektrische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je ooit hebt gehad als patroon opgeslagen. Door deze specifieke punten met aanraking te activeren, kan spanning in die banen ontladen. Van hieruit kan je oude patronen loslaten en weer opnieuw bewuste keuzes gaan maken. Het behandelen van de Bars, verandert de hersengolven en het elektrisch functioneren van de hersenen. De punten die hierin meegenomen worden zijn: het lichaam, genezing, controle, bewustzijn, creativiteit, kracht, veroudering, seksualiteit, plezier, verdriet, tijd en ruimte, communicatie etc.

Hoe werkt het?

Je houdt je kleding aan en komt liggen op de behandelbank. Jij zet jezelf in staat van ontvangen en verder kun je ontspannen en de punten in beweging laten komen. Tijdens de behandeling raak ik de bars, in verschillende combinaties, zachtjes aan waardoor alle informatie die daar ligt opgeslagen, losgelaten kan worden. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden. Wetenschappelijk is aangetoond dat een Access Bars Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta). Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

Toepassen van Acces Bars®

Door de Bars te laten lopen breng je de cellen weer naar hun natuurlijke bolvormige staat terug. Dit kan ondersteunend zijn bij onder andere:

 • Stress
 • Angst- en paniekaanvallen
 • Depressie
 • Burn-out
 • Onzekerheid
 • Slapeloosheid
 • Concentratiegebrek
 • Examenstress
 • ADD/ADHD klachten
 • Zwangerschapsklachten
 • Etc.
VERBROKEN VERBINDING MASSAGE

De geboorte is een magisch moment in je leven. We hebben het allemaal ervaren en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Een goede start geeft je een goede basis in het leven. Maar wat als je start minder soepel is verlopen? Wat betekent dat voor je ontwikkeling? Verbroken verbindingen die prenataal en tijdens de geboorte worden opgedaan, kunnen een diepe imprint achterlaten. Hierbij gaat het om het opsporen en opheffen van blokkades/geboortepatronen door verschillende massagetechnieken toe te passen op reflexzones van de wervelkolom op de voeten. Met als doel het helen van de band tussen moeder en kind of de verbinding met jezelf of een ander persoon die door eventuele geboortepatronen is beschadigd of verbroken.

Hoe werkt het?

Vooraf aan de massage vul je een korte vragenlijst in om jouw geboorte in kaart te brengen. Met ontblote voeten kom je op de behandelbank liggen en masseer ik de reflexzones van de wervelkolom op de voeten. Tijdens de Verbroken Verbinding massage maken we gebruik van Mirre olie om te helen en verbinden. Op de voeten ligt de zogenoemde pre en perinatale lijn. Hier liggen de eerste ervaringen (geboortepatronen), die spanningen brengen in de wervelkolom en daarmee in de rest van ons lichaam. Patronen die in de prenatale fase zijn ontstaan blijven merkbaar in de rest van je leven. Als je die patronen vrijmaakt, is er ruimte voor verandering.

Toepassen van deze massage

Tijdens de massage worden patronen zichtbaar gemaakt zodat ze geheeld kunnen worden. De massage is uit te voeren bij:

 • Moeder met haar pasgeboren kindje
 • Om de verbinding met jezelf te helen
 • Om de verbinding met anderen te helen
×

Bewustmetsolena.nl Whatsapp

× WhatsApp mij