Onkruid of brandnetelsoep?!

Versterk je immuunsysteem
6 december 2020
Genen overnemen
6 mei 2021

Onkruid of brandnetelsoep?!

Met de lente poppen de brandnetels overal op…

Nog even en ze zijn weer overal te vinden, brandnetels! Ze piepen overal tussendoor, tussen de planten, in het bos en langs de kant van de weg. Pas op dat je je niet prikt! Ze zijn voor de meeste mensen enorm belemmerend. Brandnetels met die prikkels waardoor je dus niet met blote benen door het bos kan. Of waar je je aan prikt bij het weghalen van onkruid.

Maar als je je verdiept in de plant, dan gaat er achter deze belemmering veel moois schuil. Met een beetje omdenken is dit onkruid super krachtig en goed in de keuken te gebruiken. Waarbij het ook nog gezondheid bevorderend kan werken door de vele vitaminen en mineralen die het bevat in de wortels, stengel en bladeren.

– Het brandnetelwortelextract werkt ontstekingsremmend.

– De brandnetelbladeren hebben een reinigende werking, ze ondersteunen de lever, de nieren en de botopbouw.

– Ondanks de prikkels heeft de brandnetel een pijnstillend effect, zowel inwendig als uitwendig.

– Doordat hij in het voorjaar groeit is het een echte voorjaarsreiniger die de levenskracht stimuleert.

Tip, pluk de toppen van de brandnetel op een schone plek, weg van verkeer en honden. Raak ze van beneden naar boven aan met handschoenen, ter bescherming van je huid. Door ze te weken of koken worden de bijtende stoffen uit de plant verwijderd. Maak onderstaande soeprecept bij of droog ze voor de thee.

Soepje?

Voor 4 personen was en hak je 150 g jonge brandnetelbladeren.  Die een klontje roomboter in de pan en fruit daar 1 fijngesneden ui en een fijngesneden teen knoflook in. Doe er na 2 minuten 2 geschilde en in stukjes gesneden aardappel, 1 liter groentebouillon en de brandnetels bij. Laat dit 15 minuten koken en pureer de soep. Voeg 100 ml room toe en eventueel zout en peper naar smaak.

Smakelijk!

×

Bewustmetsolena.nl Whatsapp

× WhatsApp mij