De pollen vliegen weer in het rond!

Genen overnemen
6 mei 2021
Dieet zonder dieet
6 juli 2021

De pollen vliegen weer in het rond!

Hooikoorts komt eraan…

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts en dan vooral in het voorjaar als de natuur weer op gang komt na een winterslaap. Genieten van de lente wordt wel heel lastig met een overactief immuunsysteem.

Het een goed signaal: jouw immuunsysteem werkt! Maar de allergische reactie is wat overdreven op de onschuldige pollen. Wat er gebeurt is dat jouw immuunsysteem te alert is. Het reageert op alle stuifmeelkorrels die op het slijmvlies terecht komen en zet histamine in zodat er een ontstekingsreactie kan ontstaan. Teveel stress, een overbelasting van histamine en als jouw slijmvliesbarrières niet goed functioneren kan de hooikoorts makkelijker tot uiting komen.

Hoe kom je er weer vanaf?

Medicatie kan helpen door het onderdrukken van de symptomen. Naast medicatie of in plaats van dat kun je je lichaam ondersteunen om het zelf te herstellen. Denk aan:

– Het verminderen van je stress. Zorg goed voor jezelf, jouw effectieve slaap en het vrijmaken van tijd voor ontspanning.

– Zorg dat je minder in contact komt met allergenen. Gebruik een zonnebril en douche alle pollen goed van je lichaam af. En kijk naar jouw totale (voedings-) intoleranties en/of allergieën. Verwijder of minder deze in jouw menu en leefstijl.

– Ondersteun jouw lichaam en immuunsysteem met de juiste voedingsmiddelen en -stoffen.

– Wees lief voor je darmen en slijmvliezen. Als jouw slijmvliezen goed genoeg functioneren, houden ze zonder moeite de pollen buiten je lichaam.

Veel succes en op naar het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam!

Groetjes Solena

×

Bewustmetsolena.nl Whatsapp

× WhatsApp mij