Een buik als een ballon
6 april 2022
Maagzuur
6 juni 2022

Biologisch

Of niet…

 

Steeds vaker kom je in onze maatschappij biologische producten tegen (ik maak hier een sprongetje van geluk bij). Maar ik hoor ook mensen denken:

💚 Wat is de toegevoegde waarde van biologisch?

💚 Is dat belangrijk voor mijn gezondheid?

💚 De kosten rijzen al de pan uit, is het duurder en waarom?

💚 Hoe start je met biologisch eten?

 

Dus wat is biologisch nu eigenlijk:
´Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. De boeren en telers kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten doen, door zo min mogelijk in te grijpen.´

Tot 1910 werd er al biologisch gegeten. Totdat de kunstmest werd uitgevonden waarmee we meer,  sneller en grotere gewassen kunnen laten groeien. Door deze snelheid zijn de voedingswaarde van de producten gedaald. We krijgen hierdoor dus minder voedingsstoffen binnen als jaren geleden.  En daarbij sta je er niet bij stil hoeveel bestrijdingsmiddelen er op je bord liggen.

Een nadeel van deze bestrijdingsmiddelen is dat je lichaam er de hele dag mee bezig wordt gehouden om al deze stoffen af te breken en af te voeren, wat voor veel aandoeningen kan zorgen.

 

Oftewel biologisch omdat:

💚 Je meer voedingsstoffen binnen krijgt

💚 Je lichaam minder bestrijdingsmiddelen af hoeft te voeren

💚 Je de natuur daar een handje bij helpt

 

Om te starten met biologisch eten kun je:

💚 Eens kijken naar de mate van bestrijdingsmiddelen die er voor voeding gebruikt wordt. Neem de voedingsmiddelen die het meest bespoten worden zeker biologisch. (Check de dirty dozen die elk jaar door het EWG wordt berekend.)

💚 Eet vers, puur en van het seizoen. Deze producten hebben al minder hulp nodig om groter en sterker te worden.

 

Meer voedingsstoffen door biologisch.

Bewust met Solena

×

Bewustmetsolena.nl Whatsapp

× WhatsApp mij