Alweer plassen?

De kop is eraf!
6 januari 2022
Vet-gezond
6 maart 2022

Alweer plassen?

Of een blaasontsteking?

Pijn bij het plassen, hele kleine plasjes en het niet op kunnen houden… Dit zijn een aantal symptomen van een blaasontsteking.

Een blaasontsteking komt vaker voor bij vrouwen, de helft van de vrouwen krijgt er in haar leven mee te maken. Komt dit bij jou meer dan 3 keer per jaar voor? Dan kun je het scharen onder de chronische blaasontsteking.
Een blaasontsteking wordt veroorzaakt door een bacterie. Meestal gaat het om de E. Coli bacterie (welke heel functioneel is in de darm). Bij een goede weerstand, wordt de zuurgraad van de vagina en plasbuis goed in balans gehouden en heeft deze bacterie geen kans van overleven. Maar is dit niet zuur genoeg dan kan de bacterie zorgen voor een disbalans en een ontsteking.

Houden de klachten te lang aan of krijg je koorts? Neem dan ook contact op met de huisarts. Soms is een antibiotica kuur belangrijk om de bacteriën af te doden.

Helaas wordt met een antibiotica niet alleen de slechte flora maar ook de goede flora afgedood. Dit kan een vicieuze cirkel creëren doordat jouw goede bacteriebalans wordt doorbroken. Je gaat dan van blaasontsteking naar antibiotica naar blaasontstekingen naar antibiotica enz.

Wat kun je doen ter preventie:
💚  Water drinken, minstens 2 liter water en/of ongezoete kruidenthee per dag.
💚  Neem de tijd om te plassen en plas goed uit. Plas ook voor het slapen gaan, bij het opstaan en na het vrijen.
💚  Zorg voor goede natuurlijke hygiëne. Veeg je anus van voor naar achter af gebruik geen chemische of geparfumeerde zeep bij de vagina. Zo houd je de natuurlijke zuurgraad in balans.
💚  Heb je katheter, zorg dan dat hier hygiënisch mee omgegaan wordt
💚  Eet veel vezels zoals groenten, fruit, noten en peulvruchten. Zodat je een goede voedingsbron voor jouw bacterieflora levert.
💚  Emoties die echt bij de blaas horen zijn ‘je klein voelen’ en ‘streng zijn voor jezelf’. Wees dus ook mild en lief voor jezelf.

Zijn deze tips voor jou niet voldoende? Plan dan een intake of een behandeling in op mijn site.

Op naar pijnvrij plassen!
Groetjes Solena

×

Bewustmetsolena.nl Whatsapp

× WhatsApp mij