Jouw orthomoleculair therapeut:

Solena Speet

Voeding speelt een rode draad door mijn leven. Vooral de bewustwording over wat ik eet is de afgelopen jaren heel belangrijk geworden. En wat het dan met mijn lichaam doet. 
Tijdens mijn opleiding Orthomoleculaire geneeskunde heb ik een basis gelegd om dit duidelijk te krijgen. Voor mijzelf maar ook om jou mee te adviseren!

Hoe ik hier gekomen ben?

Voeding speelt een rode draad door mijn leven. Van een kookworkshop als kind tot de hotelschool, van biologisch eten tot horecabijbaantjes en van culinair uitpakken tot bewustwording over wat ik eet. En dat laatste is de afgelopen jaren heel belangrijk geworden!

Sinds onze kindjes er zijn ben ik steeds bewuster omgegaan met voeding. Ineens de verantwoordelijkheid om die kleintjes te begeleiden tot gezonde, fitte volwassenen. Maar wat geef je ze te eten om daar te komen? 

Voeding is nooit mijn echte baan geweest en elke keer wrong mijn werk want iets klopte er niet. Tijdens een persoonlijk ontwikkeltraject kwam ik erachter wie ik ben, wat ik kan en vooral ook wat ik wil. Toen besefte ik dat ik heel graag iets met voeding wilde doen, als zelfstandig ondernemer. 

Net in die periode ging ik aan de slag met een 50 dagen voeding-challenge. Ik was heel gedisciplineerd met het resultaat dat mijn buik echt een stuk platter was. Nee, niet afgevallen maar niet meer opgeblazen. Ik had veel meer energie, was positiever, mooie huid, nergens meer uitslag, geen stinkende adem en zweetoksels meer. Al met al: wauw!!! Dat gun je toch iedereen? Na een zoektocht wat hier bij past in de voeding kwam ik uit bij orthomoleculaire geneeskunde. Want:

Voeding is onze basis, net als benzine voor een auto werkt ons lichaam ook op de juiste brandstof. Maar wat is dan die juiste brandstof en waar koop je die? En wat gebeurt er als je de verkeerde brandstof gebruikt, is dat te herstellen?  Ik heb de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde behaald en mij daarna gespecialiseerd tot kinderconsulent. Vanaf 2018 ben ik gestart als zelfstandig orthomoleculair therapeut en adviseer ik jou om  gezond en vol energie te zitten door het bewust eten van de juiste voeding! 

Natuurlijk blijf ik mij bijscholen want wat voeding met je lichaam kan doen is een veel te interessant onderwerp waarin ik nooit uitgeleerd ben! Zo heb ik mij gespecialiseerd om:

- advies te kunnen geven bij de zwangerschap (-wens) en bij kinderen.  - Wat de oorzaken kunnen zijn achter het niet kunnen beheersen van je gewicht.  - Wat je met voeding kunt tijdens stress en burnout.

Kan ik jou helpen?

Odoo tekst en afbeelding blok